Home » Inschrijven » Inschrijven KidsRun

 

 

Aanmelden kan ​tot en met woensdag 12 juni. Op de achterzijde van het startnummer is een heuse finishchip bevestigd waarmee wij je tijd automatisch kunnen registreren.
Als je na 12 juni besluit om toch mee te doen, dan kan dat wel, maar dan krijg je geen startnummer met je naam (en wie wil dat nou niet… )

 

Puntentelling
De kinderen strijden voor de eer van hun school. De sportiefste school krijgt de grote wisselbeker die in 2012 en 2013 gewonnen werd door basisschool De Brink en in 2015 en 2016 door ’t Palet. In 2017 was Het Kompas voor het eerst de snelste school na een spannende strijd. En in 2018 was het nog spannender, ’t Ronde, ’t Palet en de Holm hadden evenveel punten gehaald. Uiteindelijk gaf de participatiegraad de doorslag. 39% van alle kinderen van ’t Ronde deden mee aan de KidsRun Leusden. Bij ’t Palet en de Holm lag dat percentage rond de 18. In 2019 prolongeerde ’t Ronde de titel en ging weer aan de haal met de reuzebeker. In 2020 en 2021 vond er geen KidsRun plaats in verband met de Corona-crisis. In 2022 mag de grote wisselbeker nog een jaar bij t’ Ronde staan, zij gingen er weer met de winst vandoor!

De puntentelling is als volgt. 

  • Per startgroep krijgt de nummer een drie punten, de nummer twee twee punten en de nummer drie een punt;
  • Per school worden de punten van alle startgroepen opgeteld, de school met de meeste punten wint de wisselbeker.

Een voorbeeld te verduidelijking:

  • Erik van Het Kompas wint bij de jongens groep 3 en het Kompas krijgt dus drie punten;
  • Sam van De Brink wordt tweede en daarmee krijgt De Brink twee punten;
  • Samuel van Loysder Hoek wordt derde in deze startgroep en daarmee krijgt Loysder Hoek een punt;

En zo worden de punten voor alle startgroepen bepaald en bij elkaar opgeteld.

Mochten er een of meerdere scholen een gelijk aantal punten behalen, dan geeft de participatiegraad de doorslag. Het aantal deelnemende kinderen per school gedeeld door het aantal leerlingen van diezelfde school (x100 om het percentage te krijgen).